Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski Rotating Header Image

Poziv novim članovima

lisinski-audicija-plakat2-isp

Osvrt na 2016. godinu

_gri6978

Prvi dani 2017. godine pravo su vrijeme da s vama podijelimo informacije i rezultate koji su obilježili rad Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski u jubilarnoj 2016. godini.

Za naš je Ansambl ovo bila godina visokih rezultata i uspjeha, kako među domaćom publikom i javnošću, tako i na međunarodnoj sceni. U 2016. godini održali smo 37 koncerata, među njima ostvarili smo 25 koncerata u Zagrebu, predstavili smo se na 5 gostovanja u Hrvatskoj i na 7 koncerata u sklopu dva natjecanja u Italiji.

Najponosniji smo na četiri nagrade koje je Ansambl osvojio u 2016. godini. To je dvostruko veći broj nagrada od najuspješnijih godina do sada i drago nam je što smo ih zaslužili upravo u godini svojih jubileja. To je najveći broj nagrada u 50 godina neprekidnog rada Ansambla!

Izvanredan uspjeh Gospodnetić singersa u svibnju u Italiji, na Međunarodnom natjecanju u Veneciji, u kategoriji Musica sacra – zlatna medalja i najveći broj bodova od svih zborova – najveći je uspjeh u povijesti našeg Ansambla. Program natjecanja i ostalih nastupa u sklopu natjecanja, s oduševljenjem je prihvatila i publika i kritika.

U istom mjesecu na Međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi  Adria cantat u Šibeniku, Renesansni ansambl je osvojio srebro. To nam je već drugo srebro na tom renomiranom folklornom natjecanju.

U lipnju je Gospodnetić singers izabran za najbolji mali zagrebački vokalni sastav i time je dobio čast da kao jedini ansambl iz Zagreba nastupi u Bjelovaru na 13. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. To je već peti put da se sekcije našeg Ansambla natječu za republičke susrete, i to svaki put s uspjehom!

U rujnu je Renesansni ansambl osvojio broncu u Italiji, na natjecanju Rimini International Choral Competition.

Slaveći kroz cijelu sezonu 2015/16 svoje jubileje – 50 godina neprekidnog pjevanja i 45 godina umjetničkog djelovanja Hede Gospodnetić s Ansamblom, nesvakidašnji doživljaj za ljubitelje zborske glazbe bio je u studenom svečani završni jubilarni koncert Ansambla u prepunom Muzeju Mimara,  pod pokroviteljstvom gradonačelnika, na kojem su nastupile sve sekcije Ansambla (Renesansni ansambl, Canticum i Gospodnetić singers) i renomirani gosti.

Naš se Ansambl proslavio ovogodišnjom premijernom izvedbom švedskih božićnih pjesama. Osim u organizaciji Švedskog veleposlanstva i Međunarodnog glazbenog festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, nastupio je u reprizama tog programa još dva puta!

Istovremeno s uvježbavanjem švedskih pjesama, Ansambl je pripremio i koncert francuskih pjesama, koji je održao u Europskom domu, u dvorani Bruxelles u organizaciji Hrvatske udruge stipendista francuske Vlade. Scenska izvedba u režiji i koreografiji Hede Gospodnetić popraćena je ovacijskim pljeskom prepuna gledališta.

Promenadni koncerti u Botaničkom vrtu, u organizaciji Ansambla i Turističke zajednice grada Zagreba, privukli su svakog četvrtka mnoštvo gledatelja, koji su uživali u raznolikosti tih tematskih koncerata, koji su izazvali iznimno pozitivne reakcije publike.

Nastup Advent u Zagrebu 2016. na Trgu bana Jelačića privukao je mnoštvo slučajnih prolaznika, ali i našu vjernu publiku, tako da je na tom nastupu publika bila vrlo brojna. Pažljivo su nas slušali i gledali, pa i slijedili upute i pokrete Hede Gospodnetić, pjevajući i plešući s Renesansnim ansamblom.

Tri nastupa na otvorenom s drugim zborovima slušale su stotine ljudi u publici, a dvije radio emisije o Ansamblu također povećavaju broj naših slušatelja na nepoznatu visoku brojku.

U 2016. godini izveli smo 72 pjesme na 34 koncerata (na preostala 3 koncerta smo pjevali himne i novonaučene pjesme s drugim zborovima)

Od toga je čak 53 premijerna naslova. Od tih 53 su 19 prave praizvedbe, nikad izvedene.

Od svih 72 pjesama, njih 20 su renesansne, 12 pjesama od baroka do kraja 19. st., 28 pjesama i obrada iz 20. i 21. st. i 12 folklornih pjesama.

Svojim se programima Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski iz Zagreba profilirao kao ansambl koji uz njegovanje klasičnoga repertoara pruža priliku i suvremenim, domaćim i stranim autorima, s velikim uspjehom, što svaki put posvjedoči naše prepuno gledalište.


Najveća hvala pjevačima Ansambla u svim trima sekcijama!

Zahvaljujemo na uspješnoj suradnji Lauri Vadjon i Krešimiru Hasu, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Centru za kulturu Trešnjevka, Hrvatskom saboru kulture, Botaničkom vrtu PMF-a, Turističkoj zajednici grada Zagreba, uredu Gradonačelnika, Gradskom uredu za kulturu, Ministarstvu kulture, Memorijalu Emil Cossetto, Muzeju Mimara, Švedskom veleposlanstvu, Međunarodnom glazbenom festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Hrvatskoj udruzi stipendista francuske Vlade, organizaciji IWCZ, Koncertnoj direkciji, tvrtki Volvo, Turističkoj zajednici i Župnom uredu crkve Sv. Katarine u Stubičkim Toplicama, Turističkoj zajednici Postira, HOKUD-u Sloboda, gostujućim zborovima (Muški vokalni ansambl Špansko, Ženski vokalni ansambl Mjuze – zbor HPKZ-a i mnoštvo gostujućih zborova na promenadnim koncertima u Botaničkom vrtu) i Hrvatskoj udruzi zborovođa.


Za česte angažmane pred mnoštvom gledatelja i slušatelja zahvaljujemo prvenstveno vama, našoj vjernoj publici!

Hvala vam na podršci u svim glazbenim doživljajima koje ste podijelili s nama.

Želimo vam od srca sve najbolje u novoj 2017. godini!

Vidimo se na koncertima Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski u novoj, 2017. godini!

50 godina neprekidnog pjevanja VAVL-a - koncert 03.11.2016.

Dragi naši,

vokalni ansambl Vatroslav Lisinski obilježava 50 godina neprekidnog pjevanja i 45 godina umjetničkog vođenja Hede Gospodnetić. Ovu važnu obljetnicu Ansambl će obilježiti u četvrtak 03.11.2016.  svojim klasičnim repertoarom renesansne glazbe i hrvatskih tradicionalnih i folklornih pjesama. Na svečanom koncertu nastupit će i gosti: Muški vokalni ansambl Špansko,dirigent Damir Šumečki i Ženski vokalni ansambl Mjuze – zbor HPKZ-a, maestra Diana Atanasov Piljek. Također će nastupiti i Gospodnetić singersi, koji djeluju kao sekcija Ansambla.

Koncert počinje 03.11.2016. u 20 sati u muzeju Mimara, Zagreb.

Dođite i uživajte s nama! Nakon koncerta druženje!

Ponovno zajedno!

Dragi naši,

ljeto je projurilo i evo nas u novoj sezoni.
Jako smo uzbuđeni jer je otvaramo međunarodnim natjecanjem u Riminiju u Italiji.
Čeka nas puno odličnih nastupa i turneja, a ponajviše ugodnog druženja.

Probe su i dalje ponedjeljkom i četvrtkom od 20-21,30 na PBF-u!

Vidimo seeee! :)

Završetak sezone 2015./16.

Dragi naši,

i ova se glazbena sezona primaknula kraju.

Našim koncertom u crkvi sv. Katarine u Stubičkim Toplicama publici smo dočarali nekoliko glazbenih razdoblja koje izvodimo na našim nastupima: renesansu, barok, glazbu 20. stoljeća i folklor.

Izveli smo i nekoliko skladbi na hrvatskom jeziku: Evo je prišal i Ta zvezda je izišla. Hrvatski skladatelji odnosno skladbe na hrvatskom jeziku su jako rijetke u ranijim glazbenim razdobljima stoga su sve ovakve pjesme vrlo dragocjene i uživamo ih predstaviti našoj publici.

Ovaj koncert je jedan u nizu koncerata povodom50 godina neprekidnog pjevanja našeg ansambla.

Hvala svima koji ste nas pratili i vidimo se već u rujnu.

Ugodno ljeto svima od vašeg VAVL-a!

Stubičke Toplice